Lijdt u aan chronische pijn?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken. Shockwave therapie wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen.

De synergie tussen shockwave therapie en echografie

Steeds meer fysiotherapeuten maken, naast het reguliere fysiotherapeutische onderzoek, gebruik van echografie. En dat is niet voor niets. Zo geeft echografie extra inzicht en verhoogt de zekerheid van de conclusies van de therapeut.

Shockwave therapie

Shockwave therapie

Voor welke klachten?

Shockwave therapie kan effectief zijn voor bijv. ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs, maar ook voor verkrampte spieren of 'spierknopen'.

Meer informatie

Echografie

Echografie

Wat is echografie?

Echografie is u misschien bekend van de toepassing bij zwangere vrouwen. Ook veel fysiotherapeuten gebruiken tegenwoordig echografie voor hun onderzoek.

Meer informatie